BreinStuk

Home             Voorstelrondje             De flyer             Het boek             Specials             Contact



Blikseminslag in je kop
Heb jij dat nou ook?

`Niemand ziet de rolstoel in mijn hoofd` las ik ergens, ik wou dat ik het verzonnen had.

Een duidelijke omschrijving over het leven met hersenletsel. Hersenletsel is niet iets waar je voor kiest, het overkomt je. Vanwege de onzichtbaarheid denken veel mensen na verloop van tijd `dat het wel weer over is`.

De uitingen van hersenletsel zijn voor iedereen anders en iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Bijvoorbeeld problemen met de informatieverwerking, - het geheugen, - de concentratie, -leren/info opslaan, -de communicatie (zoals taal, alles letterlijk nemen, achterdocht, snel boos), -participatie, overprikkeling, faalangst, minderwaardigheid, geen rem hebben, vermoedheid en slechte nachtrust, piekeren, initiatiefloos, somberheid, verwarring, lichamelijke klachten e.d. Het gebeurd allemaal in je hoofd en hersenletsel zet de boel letterlijk en figuurlijk op z`n kop.

Maar wat kun je nu met hersenletsel? Zijn er ook positieve kanten?

Mijn eigen hersenletsel heeft ondertussen de volwassen leeftijd bereikt en laat ik voorop stellen dat ik absoluut niet blij ben met dit hersenletsel, maar als ik het dan toch heb?

Op de eerste plaats krijgt je zelfontwikkeling een enorme boost. Door je te verdiepen in de werking van je brein, om je beschadigde brein optimaal te kunnen gebruiken, kom je vanzelf op het pad van de zelfontwikkeling terecht. Er zijn trainingen, lezingen,workshops en boeken genoeg om te gebruiken!

Er komt ruimte voor nieuwe interesses en nieuwe activiteiten die je zonder hersenletsel niet tegen komt. Je ontmoet nieuwe mensen en je kunt andere getroffenen helpen met je ervaringsdeskundigheid wat weer een voldaan gevoel geeft, is je hersenletsel hier in ieder geval goed voor. Ook de professionals zijn bijzonder blij met je ervaringsdeskundigheid.

Verder leer je behoorlijk relativeren en je geniet van kleine dingen die voor iedereen toegankelijk zijn, zonder hersenletsel waren ze niet eens opgevallen.

Veel activiteiten hebben een langere voorbereiding nodig zodat je extra lang plezier hebt van je bezigheden. Bovendien maakt het je authentiek.

En tenslotte: zonder hersenletsel geen BreinStuk!!!!





Meer lezen over `leven met hersenletsel op een kunstofbeen`?     Bestel mijn boek BreinStuk!