BreinStuk
leven met een hersenbeschadiging op een kunstof been

Home             Voorstelrondje             Het boek              Ondersteuning             Specials             Contact


BreinStuk is het waargebeurde verhaal over het leven van Christine als ze wordt geconfronteerd met een bacteriele bloedinfectie.
In 1995 wordt Christine in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen en een lange periode van onzekerheid volgt voor haar en haar naasten.
Na twee spannende maanden wordt duidelijk dat Christine het gaat redden.

Echter de ziekte laat ernstige litekens achter. Als gevolg van de infectie krijgt Christine te maken met `niet aangeborenhersenletsel` en lichamelijk letsel.
Christine`s rechterbeen wordt geamputeerd en ook uit haar linkerbeen en linkerarm worden verschillende spieren verwijderd. Christine moet leren leven met deze nieuwe omstandigheden en in dit `BreinStuk` beschrijft ze hoe ze dit doet.

In haar boek gaat ze op zoek naar een manier om om te gaan met haar lichamelijke en geestelijke beperkingen. Haar verhaal gaat over lachen en huilen, doorzetten en opgeven, acceptatie en overpeinzingen, kwetsbaar en sterk zijn. Ze neemt de lezer mee in haar zoektocht naar acceptatie en ispireert anderen om op zoek te gaan naar de mogelijkheden in ons onvoorspelbaree leven.