BreinStuk
leven met een hersenbeschadiging op een kunstof been

Home             Voorstelrondje             Het boek              Ondersteuning             Specials             Contact


Mijn naam is Christine Dessauvagie en ik ben van het bouwjaar 1964. Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben we vier prachtige dochters die op hun beurt vier lieve schone zonen hebben geregeld.
Recentelijk is ons gezin uitgebreid met de komst van twee kleinzonen en een kleindochter is onderweg.

Na mijn studie informatiekunde ben ik een eigen bedrijfje gestart in de kantoorautomatisering. Daar was ik lekker mee bezig totdat ik in 1995 een bacteriele bloedinfectie opliep.

Het resultaat was o.a. een bovenbeenamputatie van mijn rechterbeen.

Vanwege een hartstilstand tijdens een operatie, wat een zuurstoftekort in de hersenen tot gevolg heeft, krijg ik het etiket `Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)` er als bonus bij.

Als ervaringsdeskundige NAH werk in verschillende functies bij de patienten vereniging `Hersenletsel.nl` en vertegenwoordig hersenletsel.nl in verschillende netwerkoverleggen van proffedionals. Daarnaast ben ik actief als activiteitenbegeleider (vrijwilliger) in een woonservice centrum voor mensen met dementie.
Sinds maart 2019 mag ik mij ambassadeur van Hersenletsel.nl noemen nadat ik mijn certificaat heb behaald.

Omdat ik mijn hersenletsel nog zinvoller wil maken ben ik bezig met de opleiding `NLP practitionar`, zodat ik mensen met hersenletsel en hun naasten kan begeleiden naar een onberperkt leven met NAH.

Altijd ben ik op zoek naar de mogelijkheden van mijn onmogelijkheden en mijn lijfsong is dan ook: `Born to be alive`