BreinStuk
leven met een hersenbeschadiging op een kunstof been

Home             Voorstelrondje             Het boek              Ondersteuning             Specials             Contact


Mijn naam is Christine Dessauvagie en ik ben van het bouwjaar 1964. Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben we vier prachtige dochters die op hun beurt vier lieve schone zonen hebben geregeld.
Recentelijk is ons gezin uitgebreid met de komst van twee kleinzonen en een kleindochter.

Na mijn studie informatiekunde ben ik een eigen bedrijfje gestart in de kantoorautomatisering. Daar was ik lekker mee bezig totdat ik in 1995 een bacteriele bloedinfectie opliep.

Het resultaat was o.a. een bovenbeenamputatie van mijn rechterbeen.

Vanwege een hartstilstand tijdens een operatie, wat een zuurstoftekort in de hersenen tot gevolg heeft, krijg ik het etiket `Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)` er als bonus bij.

Als ervaringsdeskundige NAH werk ik in verschillende functies bij de patienten vereniging `Hersenletsel.nl` en vertegenwoordig hersenletsel.nl in verschillende netwerkoverleggen van professionals. Ook zet ik mijn ervaringsdeskundigheid in door mee te werken aan verschillende onderzoeksprojecten o.a. bij het VUmc en de hersenstichting.
Sinds maart 2019 mag ik mij ambassadeur van Hersenletsel.nl noemen nadat ik mijn certificaat heb behaald.

Omdat ik mijn hersenletsel nog zinvoller wil maken ben ik bezig de opleiding `NLP master practitionar`, nadat ik de opleiding `NLP practitionar` met een certificaat op zak heb afgerond, zodat ik mensen met hersenletsel en hun naasten kan begeleiden naar een onberperkt leven met NAH.
Daarnaast kan ik ook mezelf nu beter begeleiden naar een onbeperkt leven.

Altijd ben ik op zoek naar de mogelijkheden van mijn onmogelijkheden, geniet ik volop van het leven, en zet in op een onberperkt leven met beperkingen. Mijn lijfsong is dan ook: `Born to be alive`