BreinStuk
leven met een hersenbeschadiging op een kunstof been

Home             Voorstelrondje             Het boek              Ondersteuning             Specials             Contact


Mobiele telefoon als zakenpartner
Mijn breinhulpje

Om de gevolgen van mijn hersenletsel (o.a. geheugen aangelegenheden) hanteerbaar te maken maak ik dankbaar gebruik van de functies van mijn mobiele telefoon.

Lange tijd heb ik mijn mobieltje gezien als een bevestiging van mijn slechtere geheugen (met bijbehorende gevolgen), ik had een behoorlijk acceptatieprobleem. Bijvoorbeeld, het consequent opladen was een behoorlijke issue waardoor ik regelmatig te maken had met een (bijna) lege telefoon. Ook keek ik vaak domweg niet in mijn agenda, onbewust dwars gedrag.

Als aangeboren chaoot met niet aangeboren hersenletsel duurt het `iets` langer om alle functies in je systeem te krijgen en de data te ordenen. Beetje jammer is dat als ik eenmaal mijn systeem heb geautomatiseerd er een nieuwe versie beschikbaar komt zodat ik weer moet herprogrammeren. Ik ben bepaald geen early adopter en stap pas over als het echt niet anders kan, uiteraard vooraf gegaan aan een prima staaltje van uitstelgedrag.

Tegenwoordig kan ik niet meer zonder mijn breinhulpje.

Zo maak ik volop gebruik van de fotofunctie om iets te onthouden, bijvoorbeeld waar mijn auto geparkeerd staat. Even een fotootje maken van de omgeving en ik kan relaxed naar mijn bestemming gaan zonder me druk te hoeven maken over `waar mijn auto staat` en `kan ik die straks wel weer terugvinden`. Ook is een fotootje snel gemaakt als ik iets wil onthouden als reminder. Het scheelt allemaal opslagruimte in mijn hoofd.

Allerlei lijstjes staan in mijn breinhulpje, zoals boodschappelijstjes, to do lijstjes, `reminder` zaken enzovoort. Het kost nauwelijks tijd om snel iets te noteren en ik hoef geen moeite te doen iets te onthouden.

De voornaamste functie is toch wel mijn agenda. Ik kan desgewenst een alarm instellen voor iedere afspraak, ook handig als ik bezig ben met iets...hoef je niet steeds op de klok te kijken. Ook van de herhaalfunctie maak ik dankbaar gebruik, ik hoef terugkerende afspraken slechts 1 keer in te voeren. Schrijf ik een adres in de agenda van mijn breinhulpje dan gaat deze info rechtstreeks naar de routeplanner waardoor ik uitstekend en simpel kan navigeren naar het gewenste adres. De routeplanner is zowiezo een welkome aanvulling omdat verdwalen ook tot de mogelijkheden behoort.






Meer lezen over `leven met hersenletsel op een kunstofbeen`?     Bestel mijn boek BreinStuk!