BreinStuk
leven met een hersenbeschadiging op een kunstof been

Home             Voorstelrondje             Het boek              Ondersteuning             Specials             Contact


......Sinds ik in het ziekenhuis lig word ik slapende gehouden, operaties volgen. Voor mijn rechterbeen is het al te laat, deze moet worden geamputeerd. Het is de vraag of mijn linkerbeen het gaat redden, een amputatie ligt op de loer.

Uiteindelijk zit mijn been er nog aan al moet ik wel een aantal spieren missen. Het bot van mijn linkerbeen komt bloot te liggen waardoor huidtransplantatie nodig is. Mij linkerarm moet er ook aan geloven, spieren worden verwijderd. Bij het verwijderen wordt er een zenuw geraakt die mijn handfunctie aanstuurt, ik kan mijn hand niet meer optillen en mijn vingers niet meer strekken, met een dropping hand tot gevolg.Hiervoor zal later een operatie volgen als dit niet spontaan herstelt, wat ook gaat gebeuren twee jaar na dato.

Tijdens een van de operaties houdt mijn hart het voor gezien, een hartstilstand, het gevolg is een zuurstofgebrek in de hersenen.

Het gevecht van mijn leven is begonnen!